T. 972 450 761   info@butterflypark.es

Coneix alguns dels nostres amics del parc

MUNTJAC COMÚ/MUNTÍAC INDI (Muntiacus muntjak)

Existeixen una dotzena d’espècies, totes originàries del sud d’Àsia.
Denominat en anglès “cérvol bordador”, emeten una espècie de lladruc quan noten la presència d’un depredador. Els mascles presenten unes petites banyes i uns ullals superiors. Són animals rumiants que s’alimenten d’herbes, escorces, fruites i llavors.
SABIES QUÈ…?
– És el cérvol més antic conegut (va aparèixer fa 32 milions d’anys) i es creu que té el menor nombre de cromosomes de tots els mamífers.
– Actualment és molt inusual descobrir noves espècies de mamífers.
– En el cas dels muntjacs s’han trobat cinc espècies diferents en els últims 20 anys.

RATPENAT CUACURT DE SEBA (Carollia perspicillata)

Espècie frugívora originària dels boscos d’Amèrica del Sud.
La seva àrea de distribució s’estén per Amèrica, des de Mèxic fins a Uruguai.
Viu en harems de fins a 20 individus en coves, arbres buits i sota les fulles. S’alimenten de fruites, pol·len i nèctar i tenen un paper molt important en la pol·linització i dispersió de llavors.
SABIES QUÈ…?
– Només pesen uns 15 g.
– No utilitzen l’eco per buscar aliment sinó la vista i l’olfacte.

IGUANA VERDA/IGUANA COMUNA (Iguana iguana)

Espècie de llangardaix arborícola i vegetarià que viu a regions
tropicals i subtropicals des de Mèxic fins a Brasil. La iguana és una
excel·lent nadadora, pot escapar d’un depredador submergint-se dins l’aigua. Té una cua forta i poderosa que utilitza com un fuet quan se sent amenaçada.
SABIES QUÈ…?
– La femella pot posar fins a 70 ous.
– Submergida és capaç d’aguantar la respiració més de mitja hora.
– Pot arribar a mesurar dos metres.

IBIS ROIG (Eudocimus ruber)

Habita les costes i llacunes del nord de Veneçuela fins al Brasil meridional. És una au molt sociable que cria en grans colònies i migra en bandades formant grups de fins a 10.000 individus. El seu bec llarg li serveix per a remoure el fang i buscar el seu aliment (mol·luscs, crustacis, peixos, amfibis…).
SABIES QUÈ…?
– Adquireix el color vermell brillant gràcies als pigments que posseeixen els crustacis dels quals s’alimenta.

TUCÀ DE PIT BLANC (Ramphastos tucanus)

És natural del nord-est d’Amèrica del Sud, des de Veneçuela fins a Brasil. Posseeix un bec de mida exagerada però amb molt poc pes i gran resistència. S’alimenta principalment de fruites i flors. Fa els nius als buits dels arbres on la femella posa de 2 a 4 ous.
SABIES QUÈ…?
– Hi ha 42 espècies de tucans.
– Dorm amb el cap voltejat sobre la seva esquena per recolzar el bec i no caure.
– La funció essencial del bec del tucà és la regulació de la temperatura corporal.

GURA VICTÒRIA (Goura victoria)

És l’espècie de colom més gran que existeix.
Habita als boscos de Nova Guinea i viu en grups d’entre dos i dotze individus.
Aquest colom està a la Llista Vermella d’espècies amenaçades a causa de la destrucció del seu hàbitat i per la caça, per l’obtenció de les seves plomes i carn.
SABIES QUÈ…?
– Els coloms, juntament amb els flamencs, són les úniques aus capaces de produir llet per alimentar a les cries. Aquesta llet la produeixen ambdós pares en el seu pap.

PAPALLONA ATLES (Attacus atlas)

Impressionant papallona nocturna originària de les selves tropicals d’Àsia. És l’espècie de papallona nocturna més gran del món, les seves ales poden arribar a mesurar 30 cm d’envergadura. No s’alimenta i resisteix gràcies a les reserves que acumula durant el període d’eruga. El mascle viu tan sols quatre dies, la femella viu uns dies més, ja que necessita temps per poder posar els ous.
SABIES QUÈ…?
– Amb les seves antenes el mascle pot detectar a la femella a una distància de 5 kilòmetres.
– Per espantar els depredadors té dibuixada un cap de serp a la punta de les ales.
– La femella pot arribar a pondre fins a 200 ous.

WALLABY DE BENNET (Macropus rufogriseus)

És una espècie de marsupial que freqüenta la sabana fèrtil i temperades del sud-est Austràlia. El ualabi de Bennett és el més gran dels ualabis i sovint es confon pel cangur.
Té un pelatge gris-marró al coll i els muscles de vermells. Les orelles són grans i amples, les utilitza per capturar tota la informació amb el so del seu entorn. El ualabi és un vegetarià herbívor, s’alimenta d’herbes, fulles, fruits.
SABIES QUÈ…?
– La distinció entre cangur i ualabi es fa només segons els criteris de mida i pes: les espècies petites s’anomenen ualabis.
– Les seves dents molars són substituïdes quatre vegades durant la seva vida.
– És solitari i actiu sobretot al capvespre i a la nit.
– La cria de ualabi es passa nou mesos a la butxaca marsupial de la seva mare.

Centre de preferències de privadesa

Galetes estrictament necessàries

Serveixen per oferir serveis o recordar configuracions per millorar la vostra navegació en el nostre lloc web.

gdpr[allowed_cookies], gdpr[consent_types], _icl_current_language

Galetes de tercers

Informes estadístics sobre el trànsit del lloc web, la seva audiència total i l’audiència en una determinada campanya publicitària.

_ga, _gid, _gat, CONSENT, NID
_ga, _gid, _gat, CONSENT, NID