El Butterfly Park és un parc amb 20 anys de dedicació. Està situat a la Costa Brava, en una zona de gran riquesa natural i cultural, a prop del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà, i a pocs km del Parc Natural de Cap de Creus i del Parc Natural de l’Albera. En un hivernacle de 2000 m2 hem recreat una selva tropical, on les papallones, les aus i altres animals són els protagonistes. Les plantes són fonamentals per aconseguir l’ambient adient i un funcionament ecològic equilibrat.

Algunes de les grans curiositats que podem trobar al parc són la papallona més gran del món, l’Attacus Atlas. El colom més gran del món, el Goura victoria i els Muntjaks, uns fabulosos cérvols asiàtics, d’entre molts altres animals.

Actualment a més a més de ser un zoo diferent ens hem convertit en un centre d’acollida, ja que els ocells que podem trobar al parc provenen de la cria en captivitat o d’adopcions de particulars que ja no se’n poden fer càrrec, en general animals que no podrien subsistir en llibertat. Per aquest fet tan important intentem conscienciar a les famílies del que suposa tenir una au exòtica a casa i tot el que comporten. Com per exemple el temps, la dedicació i el sacrifici i tampoc les condicions adients per la mateixa au, ja que una gàbia no és l’espai idoni per viure.

Número de nucli zoològic: G25/00119

RECONEIXEMENTS